in , ,

Вистински рај на Земјата – Езерото Текапо плени со својата божествена убавина

Текапо е едно од најубавите езера во светот, и се наоѓа во подножјето на планината Јован. Неверојатната тиркизна сенка на водата е нешто што е многу специфично за ова езеро.

Таа е создадена со топење на глечерите, кои создаваат ситен песок со нивното постојано дејство. Парчиња карпи, кои се замрзнуваат во глечерот, делуваат како честички од песок, а кога нивната количина е доста голема, водата станува сива.
Во комбинација со снежните врвови на планините и бојата на езерото, сцената навистина изгледа неверојатно. Сепак, тоа не е сè што го прави ова место толку посебно.

За повеќе кликнете на наредниот линк: Езерото Текапо

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Која е тајната на вашата личност открива начинот на кој ги држите дланките

Зошто треба да се помогне во неволја – Мала приказна со голема мудрост