in ,

75-годишната Ненси боледува од Паркинскова болест а се бори против неа така што секојдневно боксува

Сите светски медиуми деновиве пишуваат за бабата Ненси Ван Дер Стратен, која живее во Анталија, Турција. Оваа жена родена во Белгија има 75 години и има Паркинсонова болест, но не се откажува. Ненси се бори против болеста тренирајќи бокс секој ден, па дури и за време на заклучувањето, таа најде начин да тренира.

Тетка Ненси, како што ја нарекуваат другите боксери, ги инспирира и мотивира сите околу неа, не само затоа што во тие години и на тој начин се бори против болеста, туку и затоа што не пропушта ниту еден тренинг. Дури и Роки би и завидел на нејзината цврстина и решителност. Бабата верува дека боксот и помага да остане во форма, како и за последиците од нејзината болест.

За повеќе кликнете на наредниот линк: се бори против неа така што секојдневно боксува

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Погледнете ги трите најнови Hitmen 3 видеа на Азирус Гејминг

Од што зависи каква боја на очи ќе има бебето