Само за најсмелите авантуристи – Торов Бунар е чудо на природата кое остава без здив


Ако сте од оние кои обожаваат мистерии и необични места, Торов Бунар е нешто што ќе ве остави без зборови.

Недалеку од брегот на Орегон, близу Кејп Перпетуа, се наоѓа познато чудо на природата – дупка што постојано ја проголта морската вода околу неа и која уште се нарекува и дренажна цевка на Тихиот океан. Имено, иако на почетокот се сметаше дека нема дно, точно е дека постои, но за да се достигне тоа е многу опасно и апсолутно не се препорачува. Според некои истражувачи, бунарот најверојатно бил пештера на почетокот, која дополнително била ископана и дупчена од брановите, пред сводот да се сруши и да создаде отвори на дното и горниот дел, низ кои поминува океанската вода.

За повеќе кликнете на наредниот линк: Торов Бунар е чудо на природата кое остава без здив

Извор: srekja.mk

Previous Во што се разликува од „белиот“ леб – Како да го препознаете вистинскиот „црниот“ леб
Next Најстарата особа на светот ќе го носи Олимпискиот факел во Токио