in , , ,

Првиот вселенски хотел ќе ги отвори своите врати во 2027 година

Ако фантазирате да патувате „заглавени“ дома, сега можете да фантазирате уште подалеку. До вселената.

Вселенскиот туризам станува се поактуелна тема и повеќе компании се обидуваат да го постигнат, од „Вирџин Галактика“ до „Спејс Х“ на Илона Муска. Во 2019 година, калифорниската компанија „Гетвеј“ објави планови за изградба на хотел кој еден ден би можел да плови над Земјината атмосфера. Првично наречена „Вон Браун станица“, овој футуристички концепт, кој се состои од 24 згради поврзани со шахти за лифтови, и кои заедно формираат ротирачко тркало, требаше да биде целосно функционален до 2027 година.

За повеќе кликнете на наредниот линк: првиот вселенски хотел

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Најстарата особа на светот ќе го носи Олимпискиот факел во Токио

Ирационални стравови – Дали сте чуле за фобија од свекрва или ташта и готвење?