Рецепт за подготвување на Јапонска вода – Напиток кој топи маснотии и уништува вируси


Јапонската вода за тело е вистински благодет за организмот – Топи маснотии од желудникот, нозете и бутовите, и ги уништува вирусите.

Фантастична јапонска вода предизвикува лекотворно цунами во организмот. Покрај тоа што придонесува за губење на тежината, водата влијае и на целокупното здравје и штити од бројни болести бидејќи е направена од ѓумбир, чија активна состојка има антиинфламаторни својства. Пијалокот делува така што го забрзува метаболизмот и му помага на телото да согорува маснотии, без штетни последици, од стомакот, нозете и бутовите. Покрај придобивките за линијата, таа има и голем број корисни здравствени ефекти, како што се:

Нормализира крвен притисок – Редовното пиење вода од ѓумбир придонесува за регулирање на крвниот притисок и спречува формирање на згрутчување на крвта за кои се знае дека се смртоносни.

Ја намалува појавата на инфекции – Со векови, ѓумбирот се користи против разни инфекции, вклучувајќи настинки и грип.

Има антиинфламаторно дејство – Овој пијалок има силни антиинфламаторни својства што го прават идеален лек против воспалителни болести како артритис и гихт.

Ја подобрува циркулацијата – ѓумбирот има можност да ја зголеми циркулацијата главно поради присуството на железо и цинк. Двата минерали можат да го подобрат протокот на крв и да спречат голем број проблеми поврзани со слаба циркулација.

Ги намалува симптомите на настинка и грип – Редовното консумирање ѓумбир го подобрува имунитетот.

Го регулира варењето на храната – Водата со ѓумбир ги елиминира непријатните дигестивни проблеми како што се проблеми со варењето на храната, надуеност, рефлукс на киселина и запек.

Ја ублажува болката во зглобовите – благодарение на неговите антиинфламаторни својства, редовната потрошувачка на вода од ѓумбир ќе спречи болка во зглобовите.

РЕЦЕПТ ЗА ЈАПОНСКА ВОДА:

Состојки:

  • 1, 5 литри вода
  • неколку тенки лисја од ѓумбир (најмалку 1 см ѓумбир)
  • малку сок од лимон

Подготовка:
Оставете водата да зоврие, а во меѓувреме излупете го ѓумбирот и исечете го на кришки. Додадете го ѓумбирот во зовриена вода и варете додека не омекне. Извадете го од оган, изладете го и додадете го сокот од лимон.

Пијте ја водата секој ден.

Извор: srekja.mk

Previous Научниците тврдат дека ја откриле мистеријата за „Езерото на скелетите“
Next Во Израел се одржа првиот концерт само за вакцинирани

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *