in , ,

Луѓето со зелени очи се вистински среќници

Луѓето со зелени очи се посебни по многу нешта, а тоа го потврдија и експертите. Тие веруваат дека луѓето со оваа боја на очите се многу ранливи, верни во пријателство и љубовта, искрени и секогаш го исполнуваат ветувањето. Тие се харизматични и изгледаат помлади.

Зелената боја на очите се менува во зависност од расположението, времето, но и облеката што ја носат таквите луѓе. Во една анкета на Интернет, повеќе од 20 проценти од испитаниците изјавиле дека луѓето со зелени очи се најатрактивни, 16,9 проценти претпочитаат оние со светло сини очи, 16 проценти со лескави очи, а 15,2 проценти гласале за темно сина боја.

Во случај да не сте знаеле, само два проценти од светската популација има зелени очи, повеќе од нив жени отколку мажи, а повеќето живеат во Европа.

Овие луѓе можеби се најатрактивни и најубави, но носат и одреден ризик по здравјето. Сините и зелените очи содржат помалку пигмент кој штити од ултравиолетова светлина, така што таквите луѓе имаат поголем ризик од развој на меланом.

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Каролина Гочева се прошета со чанта од 700 долари (фото)

Палецот го открива вашиот скриен карактер