in , , , ,

Чудо на природата – За прв пат досега забележан е жолт пингвин

Жолт пингвин за прв пат е виден на остров во Јужен Атлантик, без никаква трага од црно на телото. Фотографот кој го снимил необичното животно го нарекол искуството „претстава за цел живот“. Жолтиот пингвин е забележан меѓу илјадници црно-бели пингвини на островот Јужен Атлантик.

Ивс Адамс, кој го сликал пингвинот, вели дека никогаш порано не чул за жолт пингвин. „На таа плажа имаше 120.000 птици и оваа беше единствената жолта меѓу нив“, рече Адамс. Инаку, Адамс е водач на експедиција од Белгија која застана на остров во Јужна Georgiaорџија за да фотографира колонија од најмалку 120.000 кралски пингвини.

„Одеднаш забележавме нешто светло, една птица изгледаше навистина чудно, а кога погледнав внимателно, таа беше жолта. Сите бевме воодушевени кога сфативме дека станува збор за жолт пингвин. „Ја фрливме целата опрема за безбедност и ги зграпчивме камерите“, рече Адамс, додавајќи дека имале среќа да бидат фотографирани, бидејќи животните „биле убаво поставени и биле во близина“. Научниците веруваат дека ова е посебна пигментација на пердувите.

За повеќе кликнете на наредниот линк: жолт пингвин

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Објавен извештај на ЦИА во кој се наведува дека луѓето можат да патуваат низ времето и просторот со помош на својот ум

Лила на патувањето во Турција го „сретнала“ Романтичарот: „Беше на снимање и рече наскоро ќе дојде