in , ,

Научници открија живот под мразот на Антарктикот – Пронајдени се неидентификувани врсти на животни

Случајното откривање на живот на карпата под мразот на Антарктикот Филхнер-Рона го менува нашето разбирање за тоа како организмите можат да живеат во средини далеку од сончева светлина, според британските биолози. Случајно откривање на екстремен живот! Далеку под полиците со мраз на Антарктикот, има повеќе живот отколку што се очекуваше.

Повеќе погледнете на наредниот линк: Пронајдени се неидентификувани врсти на животни

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

СРЕЌЕН ДНЕВЕН ХОРОСКОП ЗА 17 ФЕВРУАРИ 2021 ГОДИНА

7 важни чекори кои морате да ги направите пред шминкањето