in , , , ,

95-годишниот дедо Милан не се откажува од својата работа да изработува кожни производи во старата Охридска чаршија

Дедо Милан и на 95 години со ист елан како во својата младост изработува врвни кожни производи во својата работилница во старата Охридската чаршија.

Дедо Милан и на 95 години со ист елан како во својата младост изработува врвни кожни производи во својата работилница во старата Охридската чаршија. Во градот нема кој не го познава Милан , и како што многумина велат, тој е вреден чувар на бесценетата вредност на охридското занаетчиство кое полека изумира. На сталажите и ѕидовите на неговата работилница која сега наликува на оние од Фиренца, може да се видат разни изработки од кожа, рачно изработени влечки, чанти, колани и сувенири.

Превземено од фејсбук групата Патувања низ Македонија

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

СРЕЌЕН ВИКЕНД ХОРОСКОП ЗА 13 И 14 ФЕВРУАРИ 2021 ГОДИНА

Кој е поздрав – зелениот или црниот чај?