Не се сите херои луѓе – Куче го загуби својот живот спасувајќи десетгодишно момче од волк


(ВИДЕО) Куче спаси десетгодишно момче од волк кој излегол од шумата во рускиот град Синдор во Република Коми. Камерите за видео надзор го снимиле херојскиот чин на домашно милениче кое го даде својот живот за да спаси дете.

Три деца играа криенка надвор, а едно од нив се криеше зад кочија. Волкот кој излезе од шумата, се упати кон детето. Териерот го забележал дивиот ѕвер, започнал да лае и истрчал кон него. Наместо да го фати детето, волкот притрча кон кучето и го фати за вилицата. Локалното население, кое забележало што се случува, истрчале викајќи кон волкот. Ѕверот го ослободил кучето и побегнал во шумата, но териерот не бил спасен.

Повеќе погледнете на наредниот линк: Куче го загуби својот живот спасувајќи десетгодишно момче од волк

Извор: srekja.mk

Previous Го имал и Александар Македонски – Знак на дланката кој го имаат само ретки и посебни луѓе
Next Теории на заговор за кои целиот свет мисли дека се лажни но се всушност – ВИСТИНА

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *