in , ,

Лофотенските острови во Норвешка – Вистински мал дијамант на северот на Земјата

Заради неговата близина до Арктичкиот круг (околу 170 км), архипелагот во северна Норвешка е едно од најсеверните населени места на Земјата. И покрај оправданите претпоставки, постојат похумани климатски услови, поради кои зимите се благи.

Лофотенските острови се едно од најпознатите и најпосетуваните места во Норвешка и може да се каже дека тие се вистински рај за љубителите на природата, фотограферите и авантуристите. Нивната панорама се состои од прекрасни планини и врвови, отворено Северно Море и плажи. Следниот пат кога ќе наидете на живописни сцени од скандинавските црвени куќи (т.е. рибарски кабини) долж крајбрежјето и восхитувајќи се на галериите на патници од Норвешка, може да претпоставите дека се снимени токму тука.

Повеќе погледнете на наредниот линк: Лофотенските острови во Норвешка

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Бура надоаѓа од Сахара – Европа ја прекри портокалов снег

Како навистина се облекуваат парижанките?