in ,

Како изгледа сушењето ориз на индијско сонце – Нереален поглед позади кој се крие макотрпна работа

Жителите на Западен Бенгал во Индија претежно се занимаваат со сушење ориз. Туркањето на бескрајни ридови ориз преку површината, на жешкото индиско сонце е нивно секојдневие. Иако од далечина ова изгледа како зен градина, во оваа работа нема ништо лесно или смирувачко.

Целта е да се исуши зрното ориз за да може да се спакува и потоа да се дистрибуира. Оваа работа е исклучително тешка бидејќи зрното ориз не смее да се прегрее, во спротивно ќе пукне и ќе се изгуби во квалитетот. Затоа, работниците постојано се превртуваат, вртат и мешаат ридови ориз за да се исуши секое зрно рамномерно. Типичниот работен ден на овие луѓе започнува во 3 часот наутро и трае до доцна попладне.

Повеќе погледнете на наредниот линк: Како изгледа сушењето ориз на индијско сонце

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ФОТО: 30 мену промашаји, поради кои луѓето мораа да се срамат преку Интернет

Феномен на природата – Џиновски ледени печурки растат во рускиот Далечен исток