in , , ,

Јапонец заработува така што не работи ништо

Овој лик заработува за живот со средби со клиенти кои го ангажираат само за да поминуваат време заедно. За повеќето луѓе, работата е бесконечен список на задачи што треба да ги завршат – има многу работи што треба да се направат и навидум никогаш нема доволно време за сè. Но, за еден човек во Јапонија е спротивното.

Шоџи Моримото (37) живее во Токио и од 2018 година се нуди „за изнајмување“ да не прави ништо. Да, воопшто ништо. Тој добива барања од луѓе преку неговиот Твитер профил, кој во моментов брои над 260.000 следбеници. „Ќе ви ангажирам личност (јас) која не работи ништо“, стои во биографијата на Твитер.

Секоја сесија чини 10 000 јапонски јени (околу сто долари), плус трошоци за превоз и храна. Моримото проценува дека од почетокот на бизнисот примил околу 3.000 барања, обично се состанал со два до три клиенти за еден ден. Тој обично поминува околу два до три часа со секоја личност, но Моримото изјави дека нема временско ограничување.
Но, што навистина значи „ништо“?

Повеќе погледнете на наредниот линк: не работи ништо

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Се сеќавате ли на овие нешта од детството? – Денешните деца веројатно нема да ги препознаат

ФОТО: Итересни и по малку комични слики – 6 Дел