in , ,

Прекрасен бербер трансформира бездомници бесплатно, а овие 38 слики пред и после покажуваат сосема различни луѓе

0

Менување на животот не започнува со ново хобија или работа, а ова се резултатите. Промената започнува со лицето, поточно, нивната коса. Така барем мисли Џејсон Шнајдман. Сепак, откако ќе ги проверите доказите што ги собрал низ годините за да го поткрепи ова тврдење, тешко е да не се согласите.

Шнајдман, кој сега има 50 години, сечел од својата 14-та година и отсекогаш бил страстен за тоа – тој рече дека првиот пат кога ќе ја скрати косата, сметаше дека целата трансформација е неверојатна и уживаше да придонесе луѓето да се менуваат .

Еден ден, тој и неговиот деловен партнер излегоа и постојано прашуваа бездомници на улиците на булеварот Холивуд дали им требаат фризури. Откако пет години поминаа, и нивната иницијатива прерасна во движење за помош на бездомниците.

На крајот, Шнајдман основа непрофитна организација наречена THEMENSGROOMER. Сега, тој и неговиот тим се домаќини на големи настани во Венеција, Калифорнија, каде што бездомниците можат да добијат фризури, храна и чорапи донирани од луѓе од целиот свет кои го следат и поддржуваат Шнајдман преку Интернет.

Сликите погледнете ги на наредниот линк: Прекрасен бербер трансформира бездомници бесплатно

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Луѓето родени на ПОЛНА МЕСЕЧИНА имаат посебна судбина – Проверете!

FIFA 20 СТРИМ: Азирус Гејминг видео премиера