in , ,

Научник тврди дека ја открил мистеријата за чудовиштето од Лох Нес

Американскиот научник Хенри Бауер тврди дека ја решил мистеријата за чудовиштето од Лох Нес. Имено, тој верува дека „Неси“ е всушност вид морска желка.

Истражувањето на овој професор наведува дека ова чудовиште припаѓа на неоткриен вид желка што бил „заробен“ во езерото откако водата била повлечена на крајот на последното ледено доба. Самопрогласениот љубител на мистеријата во Лох Нес ја отфрли идејата дека суштеството во езерото всушност било диносаурус.

„Начинот на кој е опишано чудовиштето Лох Нес веќе е виден во описот на многу видови желки како што се способноста да дишат воздух и над вода, како и во вода, поминувајќи време во длабока вода, но исто така и движејќи се на земја, можност за брзо движење во вода, како и можност за активна активност во многу ладни води и релативно долги вратови.“

Пвеќе погледнете на наредниот линк: чудовиштето од Лох Нес

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Хороскопски знаци кои е најтешко да ги сакате

Луѓето родени на ПОЛНА МЕСЕЧИНА имаат посебна судбина – Проверете!