in , , , ,

Чудесниот живот на најстарата жена на светот – Возела велосипед до 100 години, а пушела цигари до 117

Официјално, Французинката Џин Луиз Калман живееше најдолго во светот, а тоа го докажуваат документи. Беше родена на 21 февруари 1875 година и почина на 4 август 1997 година. Живееше точно 122 години и 164 дена, без поголеми болести и беше прилично здрава старица, висока 150 сантиметри и тешка само 45 килограми. Сакаше да се фали дека никогаш не била болна.

Повеќе погледнете на наредниот линк: Чудесниот живот на најстарата жена на светот

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

СРЕЌЕН ДНЕВЕН ХОРОСКОП ЗА 25 ЈАНУАРИ 2021 ГОДИНА

Куче 6 дена го чекало својот болен сопственик пред болницата