in ,

Ценете ги малите нешта во животот – Затоа што најчесто тие имаат најголема вредност

Веднаш штом ќе започнете да кажувате „благодарам“ излегувате од менталитетот на жртвата и сфаќате дека не сте опкружени само со непријатели кои се обидуваат да ви го уништат животот, туку и од луѓе кои даваат нешто од себе за да ви го направат животот малку подобар.

Наносот на негативни чувства што се насобрал на дното на вашето битие одеднаш се расчистува, само една мисла, еден збор има моќ да прочисти сè што е отруено и загадено со години, по ваша вина и туѓа вина. Веднаш штом ќе започнете да покажувате благодарност кон нешата кои ги имате и ви се драги, сфаќате дека не сте само посетител во овој момент, туку дека сте повикани да ја преземете улогата на креатор на подобри околности за себе, но исто така и за другите луѓе. Како да ви расте упорноста таму каде што ве одбиваат и имате сила да си речите: „ќе издржам уште малку колку и да ми е тешко“. Почнувате да се чувствувате побезбедно затоа што сфаќате дека зад сето ова гледате дека има некој што се обидува да го обликува овој свет според подобра визија и дека на таквите луѓе треба да им се подаде рака.

Веќе не можете да се чувствувате бескорисно. Почнувате да сфаќате дека имате улога во историјата на светот. Наоѓате начин да одите понатаму за сите оние цели што некогаш сте ги побарале за изговори и изговори зошто не можете да ги постигнете. Веднаш штом ќе започнете да покажувате благодарност, сфаќате дека животот ви дава нова шанса во сите порази и загуби затоа што погледот се насочува кон она што го имате во животот и она што го прави вашиот живот убав и вреден, а тоа е во секој живот.

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Која храна го чисти организмот од никотин?

FIFA 20 СТРИМ: Човекот кој што не го разбира фудбалот а игра одлично тоа е Борче Ржаров