in ,

На што најбрзо паѓаат жените кога е во прашање физичкиот изглед?

Во повеќето студии, редовно се истакнуваат три физички карактеристики, кои, судејќи според резултатите, се едни од најпосакуваните.

Направени се бројни истражувања и истражувања за физичкиот изглед, а многу од нив се занимавале и со физичките одлики што жените ги сакаат и сакаат кај мажите. Во повеќето од овие истражувања, редовно се истакнуваат три физички карактеристики, кои, судејќи според резултатите, се едни од најпосакуваните.

Длабок глас, висина и брада – тоа е она на што жените едноставно не можат да одолеат.

Многу жени ќе се согласат дека гласот е нешто што се забележува веднаш, особено кога станува збор за длабок доминантен глас што може дури и целосно да го засени остатокот од изгледот на мажот или целосно да го промени физичкиот впечаток на подобро. На жените, мажите со подлабок глас изгледаат секси, самоуверени и моќни. Жените ги сакаат високите мажи затоа што се чувствуваат побезбедно со нив. Овој вид на размислување, т.е. чувството датира уште од античко време. Истражувањето од Универзитетот во Јута покажа дека претпочитањето за повисоките мажи датира од камено време, бидејќи и тогаш се сметаше дека повисоките мажи ќе ги штитат другите полесно отколку пониските.

Ако длабокиот глас и теренот се надополнети со брада, тогаш добиваме непобедлива комбинација. И иако ретко која жена ќе противречи на висината и длабокиот глас како клучен физички квалитет, за брадите дефинитивно ќе се дискутира повеќе. Сепак, според повеќето истражувања – преовладуваат дами кои сè уште претпочитаат брада од свежо избричено лице. Во анкетата на веб-страницата задоadана.хр, 1442 лица одговориле на прашањето – Дали подлабокиот глас, висината и брадата навистина се меѓу најпосакуваните физички карактеристики? „Да, потпишувам, сакам мажи кои ги имаат сите горенаведени“, рекле 399 од нив; „Тие се важни, но не се клучни“, веруваат 630 луѓе; „Не, јас лично претпочитам други физички карактеристики“, рекле 235 од нив, додека 178 лица рекле дека нивниот физички изглед воопшто не е важен.

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

СРЕЌЕН ВИКЕНД ХОРОСКОП ЗА 23-24 ЈАНУАРИ 2021 ГОДИНА

За прв пат виде бои – На својот пријател далтонист му подарија наочари во боја