in ,

Магионирчкарската легенда Сигфрид почина

Напад на тигар во Лас Вегас во 2003 година ја донесе кариерата од соништата на Зигфрид и Рој нагло на крај. По смртта на волшебникот Рој Хорн во мај, почина и неговиот партнер Зигфрид Фишбахер, роден во Розенхајм.

Како „Зигфрид и Рој“ тие беа познати. Роден во Розенхајм, Зигфрид Фишбахер и неговиот партнер Рој Хорн од Норденхем близу Бремен го исполниле сонот со своето шоу во Лас Вегас – експлозивна мешавина од магија, илузии и егзотични животни. До ненадејниот крај дојде во октомври 2003 година кога скротувачот Хорн беше нападнат и повреден од белиот тигар Монтекор пред повеќе од 1.500 шокирани гледачи.

Трагичната несреќа го принуди повеќе наградуваниот „Мајстор на невозможното“ на предвремено пензионирање. Петгодишниот Фишбахер одеднаш станал негувател на неговиот пртнер, кој бил парализиран од едната страна. Неговите лекари зборуваа за „чудо“ што тој воопшто ги преживеал сериозните повреди. Хорн почина од Ковид-19 пред неколку месеци. Потоа Фишбахер, кој почина од рак во средата на 81-годишна возраст.

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Рецепт за брз и лесен Нутела мус

Маж успеал да го помине теореткиот дел од возачкиот испит по 157 обиди