in ,

Јануари е месец кога се случуваат најмногу разводи – Зошто е тоа така?

Адвокатите откриваат дека во месец јануари разводите се најчести во споредба со останатите месеци од годината. 

Освен, евентуално, адвокат, ретко кој со нетрпение очекува развод. Ние веруваме дека тие не се ни најмалку пријатни.
Лора Везер е адвокат, која застапува познати sвезди на суд помеѓу кои нејзин клиент е и Анџелина Џоли. Таа тврди дека јануари со право ја носи својата репутација за месец на најмногу разводи во годината.

„Апсолутно е точно дека на почетокот на новата година, особено во првата половина на месецот, нашите клиенти најмногу доставуваат документи за развод. „Традиционално, во првата недела по празниците, во канцеларијата е најголема гужва“, вели таа.

Покрај тоа, Гугл Трендс наведува дека, помеѓу 6 и 12 јануари, повеќето луѓе го пишуваат зборот „развод“ во пребарувач.

„Потрагата по„ прослави на разводот “на„ Пинтерест “растеше за 21 процент од декември до јануари, две години по ред“, рече Свасти Сарна од управата на „Пинтерест“.

Студија од Универзитетот во Вашингтон наведува дека, прегледувајќи ги податоците за разводите од 2001 до 2016 година, во таа држава, откриле дека најмногу барања за развод биле поднесени во текот на јануари секоја година. Слична е состојбата и во другите американски држави. Во исто време, статистичарите забележаа дека бројот на разводи, но и бројот на ново влезени бракови постојано се намалува. Во просек, во 2017 година имало осум проценти помалку бракови и разводи, во споредба со 2007 година.

Васер истакнува дека последниот удар врз несигурниот брак може да биде зададен од стресни ситуации, како што се патувања или повеќе време кое што луѓето го поминуваат со членовите на семејството.

„На крајот на краиштата, многу клиенти заклучуваат дека со истиот партнер не сакаат да ја поминат истата работа следната година“, рече таа. Тој исто така верува дека желбата за промени во новата година ја забрзува одлуката за развод.

„Мислам дека сакаат да свртат нов лист во животот“, продолжи таа.
Повеќето клиенти дополнително сакаат да го поминат последниот Божиќ со своето семејство. „Никој не сака да им каже на децата на 21 декември дека нивните родители се разведуваат“, истакна таа.

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

СРЕЌЕН ДНЕВЕН ХОРОСКОП ЗА 8 ЈАНУАРИ 2021 ГОДИНА

Лековитата моќ на ракијата – Здравствени проблеми при кои проверено помага