in ,

Празничен џемпер на кој се активира аларм кога некој ќе ви доближи поблиску од два метри

https://viralno.mk/wp-content/uploads/2020/12/11f74c48d184cb278c827352a5a5a32a.jpg

(ВИДЕО) Еден од изразите кои ја одбележа 2020 година е секако социјалната дистанца. Компанијата SimpleSafe позната по решенијата за безбедност на домовите осмисли празничен џемпер за социјална дистанца.

Прототипот кој го прикажуваат во видеото е опремен со LED светла и мали звучници со термални камери. Кога некоја личност која носи џемпер ќе се приближи на оддалеченост помала од два метри, се палат ламбичките.

Џемперот е осмислен како креативен PR а компанијата ги сподели празничните џемпери на одреден број луѓе а ако тие не се опремени со технологија за социјална дистанца, во пакетот има детални упатства за сите кои сакаат надоградба на џемперот и да го опремат со технологија прикажана на видеото.

Прашање е дали ваквиот изум наскоро ќе стане вирален тренд кој ќе го носат сите.

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Кучиња си притрчале во пресрет – Сопствениците откриле дека всушност тие се во роднинска врска

Тијана Милентијевиќ комплетно го смени имиџот: Сега пејачката е брутално секси, толку многу што и султанот би и позавидел (ФОТО)