in , , ,

Руски пар толку биле воодушевени од Кеопсовата пирамида што решиле да си изградат своја во дворот

(ВИДЕО) Еден руски брачен пар откако биле на летување во Египет, останале толку фасцинирани од пирамидите па решиле да си изградат своја верзија на Кеопсовата пирамида од Гиза во својот двор, иако сеуште не е довршена тие велат дека наскоро планираат да изградат и египетски храм.

Откако летувале во Египет, брачниот пар Андреј и Викторија Вакрушева биле толку воодушевени од пирамидите па затоа одлучиле во своето село Истинка, недалеку од Санкт Петербург, да направат реплиа на пирамидите во Гиза. Бидејќи сакале да биде потполно автентична, направиле и подземни одаи и саркофаг.

Откако летувале во Египет, брачниот пар Андреј и Викторија Вакрушева биле толку воодушевени од пирамидите па затоа одлучиле во своето село Истинка, недалеку од Санкт Петербург, да направат реплиа на пирамидите во Гиза. Бидејќи сакале да биде потполно автентична, направиле и подземни одаи и саркофаг.

Нивната пирамида е висока 9 метри, а бочни страни се долги 13 метри. За изградбата ан овој проект, кој сеуште не е довршен, до сега се вложени 400 тони бетон. Иако внатрешноста сеуште не е уредена до крај, сопствениците на љубопитните туристи им наплаќаат влез.

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

СРЕЌЕН ДНЕВЕН ХОРОСКОП ЗА 30 ДЕКЕМВРИ 2020 ГОДИНА

0

Битола во новогодишно руво – Еве како е украсен најконзулскиот град во Македонија