in

94-годишен старец повикал полиција на Божиќ затоа што бил осамен

Полициската станица близу Болоња, Италија, примила необичен повик од еден 94-годишен старец за време на Божиќ. Старецот изјавил дека е осамен и сака полицајците да одат кај него за да има со кого да наздрави.

Имам се, единствено ми недостига човек со кого ќе размениме празнични честитки“

Фјоренцо Карабињери има 94 години а на божиќната ноќ бил сам и осамен, па ги повикал полицајците и ги замолил доколку можат да навратат на десеттина минути за да наздрават заедно.

Полицајците веднаш пристигнале кај Фјоренцо, наздравиле, се сликале и му помогнале преку видео повик да разговара накратко со роднините кои живеат далеку, а неговата приказна заврши на насловните страни на медиумите.

Полицајците навратиле кај Карабињери и наредниот ден и му ја донеле фотографијата ставена во рамка која ја сликаа претходниот ден.

„Бев возбуден, тоа за мене беше магија“, рече Фјоренцо, стогодишниот ветеран во Втората светска војна.

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Како се прославува Нова Година ширум светот – Кои земји имаат најчудни обичаи?

Maрија од Штип воодушеви во „Ѕвездите на Гранд“, а Карлеуша прва ја пофали: „Браво, вие Македонците секогаш се трудите“