in , ,

Ако имате сопруга која е медицинска сестра тогаш сте вистински среќник

Медицинските сестри имаат доста привлечни особини кои можат да бидат императив за среќен брак. Тие се грижливи, интелигентни и зрели, а покрај тоа постојат и уште бројни предности кои можат да ги видат само оние кои се во брак со нив.

Тие се добри негувателки, сочувствителни се и не осудуваат. Било дома или на работа, медицинските сестри внесуваат светлина во животите на многу луѓе. Нивната грижлива природа на работа е исто така добар бонус и за домот.

Тие се добри соговорнички
Ширум светот, медицинските сестри работат во тешки ситуации, нудејќи помош и водејќи грижа за оние кои чувствуваат болка. Ова им овозможува добри особини со кои смирено тешат и ги разуверуваат своите пациенти.

Тешко и напорно работат
Сите знаеме дека докторите и медицинските сестри имаат смени кои речиси никогаш не завршуваат и дека постојано се на нозе и секогаш подготвени да им помогнат на другите. Тоа значи дека мораат да имаат исклучителна работна етика и знаат како да работат најделотворно. Во брак, тоа се однесува на ефикасно планирање и управување од финансиските буџет па се до домашните обврски. Спрема анкетите кои се извршени, поделбата на домашните работи спаѓа во трите клучни категории за успешен брак, веднаш после верноста и посветеноста.

Сочувствителни се и љубезни
Медицинските сестри по природа се сочувствителни и емпатични и несебично им помагаат на другите луѓе. И додека многумина тоа гледаат како нивна должност на работнот место тоа бара природно чувство на сочувствителност и способност својот живот да го посветите на другите. Психолошка студија од 2014 година зборува за тоа колку сочувствителноста е важна за бракот и колку таквото однесување донесува повеќе задоволство во бракот. Чинот на љубезност и грижа за доброто на партнерот или едноставниот труд околу тоа да му го поправите денот е важен за начинот на кој покажувате дека се грижите за него.

Знаат како да ја одржат смиреноста
Големиот притисок кој го имаат на работното место значи дека медицинските сестри мораат да научат како да останат смирени и фокусирани на она кое треба да го работат. Таквото ниво на смиреност е знак на зрелост и нешто што може убаво да влијае на партнерските односи. Кога ќе се венчате со некој кој е на исто ниво на зрелост како и вие, тоа се смета за стабилен и здрав брак. И додека нивото на зрелост секогаш се поврзува со годините, некои возрасни луѓе можат да бидат помалку зрели отколку што се чини.

Можат да ги излечат вашите болки
Постојат многу погодноси кои кога имате жена која е медицинска сестра а една од важните погодности е дека ќе имате лична нега. Ако имате гребнатини или модрици, или едноставно се загрижите поради болката која ја чувствувате, таа ќе ви притрча во помош. Со своето значење од подрачјето на медицината која ја стекнала и работата во болница во текот на школувањето, таа е некој кој е интелигентен и кој напорно работи за своите медицински квалификации.

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Полицаец посвои девојче откако го спаси од семејството кое физички го злоставувало

Дали знаете зошто баш црвената и зелената се главни празнични бои?