Мачор фрлен во вреќа на ѓубриште беше спасен и сега стана почесен заменик министер на животната средина на една руска област


Тој бил само уште еден домашен миленик кој сопствениците го оставиле во ѓубриште.

Кога еден работник на руска фабрика за одвојување отпад спаси мачор од непосредна смрт, не ни мислеше дека сето тоа ќе заврши со почесен наслов и фремење во фотелја на владиниот чиновник. СНимките на надзорната камера во фабриакта за преработка на отпад во Улјанов, град околу 700 километри југоисточно од Москва покажале дека во понеделникот на 21 декември, работникот Михаил Тукаш извадил бела пластична кеса и во неа бил сокриен црно-бел мачор.

„Почувствував нешто меко во ќесата“ – рече за таблоидот Московски Комсомолетс на кого локалните власти им дадоа признание за спасување.

Продоженијето можете да го најдете на наредниот линк: стана почесен заменик министер

Извор: srekja.mk

Previous Оригами куќа од 50 м2 која се склопува за три часа и можете да ја носите секаде
Next Тајландскиот Дедо Мраз не се вози во санка туку јава слон

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *