in , ,

Надреална градба – Прозирна црква во Белгија која плени со својот уметнички приказ

0

„Читање помеѓу редови“ е називот на ова невообичаено архитектонско дело кое плени со својата невообичаеност.Интересно е тоа што и кога паѓа дожд во оваа црква нема да се намокрите. 

Овој проект е надалеку препознатливо дело на Гијс Хан Варенберг. Тешко дека овој назив асоцира на црква но има свое оправдување.
Во светот е позната како прозирната црква и се наоѓа во Белгија, прецизно во село надвор од Борглун, 70 километри источно од Брисел.

Погледнете ги сите слики на наредниот линк: Прозирна црква

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

СРЕЌЕН ВИКЕНД ХОРОСКОП ЗА 19 и 20 ДЕКЕМВРИ 2020 ГОДИНА

РЕЦЕПТ: Посен традиционален колач – Круна на празничната трпеза