in ,

Панчо – ДНК и Огнен Здравковски сменија професија: Нема леб од музика, ама нема ни срам од работа, па заедно тргнаа да учат „како се раѓа лебот“ (ВИДЕО)

Корона пандемијата никако да стивне… Го покоси целиот свет, а нас речиси не уништи… Во сите сегменти, најмногу здравствено, но покрај здравјето најпогодена е економијата… Дојдовме до ситуација на многумина да им биде загрозена егзистенцијата, елементарната можност за живот и преживување. Многу професии престанаа да фунционираат, многу работи застанаа, се замрзнаа и или згаснаа и се затворија, а една од најпогодените е и естрадата.

Нема јавни собирања, нема можност за настапи, свирки, концерти, прослави, веселби, свадби… Нема каде да се свири, пее, глуми, настапува… Многу од естрадните ѕвезди се доведени до работ на егзистенција, на работ да станат социјални случаи, на листитете на невработени во Агенцијата за вработување, со речиси уништена кариера и тотално неизвесна иднина…

Повеќе од текстот можете да видите на наредниот линк: Панчо – ДНК и Огнен Здравковски

Извор: vistina.com.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 илјади лајкови за кратко време: Aнтониа Гиговска во кожни хеланки ги собра симпатиите на социјалните мрежи

Слики сликани во вистинско време – 1 дел