in ,

Невообичаена статистика – Третина од животот човекот го поминува во спиење а пет години во чекање

Истражувањата кои ги спроведоа научниците во САД покажаа невообичаени статистички податоци за тоа колку време поминуваме обавувајќи секојдневни активности.

-Човекот кој просечно живее 80 години, третина од својот живот поминува спиејќи, односно 26 години. Исто така, седум години ќе потроши превртувајќи се во креветот додека се обидува да заспие.

-Околу 13 години поминува на работното место.

-Поразителен е податокот дека поминува скоро 11 години гледајќи телевизија.

Повеќе од натписот можете да видите на наредниот линк: Невообичаена статистика

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0

Божествена цветна градина во Дубаи од која ќе ви застане здивот

Холандија прогласена за земја каде децата се најсреќни