Божествена цветна градина во Дубаи од која ќе ви застане здивот


Градината се простира на 72,000 квадратни метри поради што ја носи титулата за најголема градина на светот.

Во 2013 година насреден пустина никна градина со 150 милиони цветови. Симболично градината беше отворена на Денот на вљубените.

Божествената градина се наоѓа во Дубаи и во неа е се направено од цвеќе: срциња, авиони, мечки, дизниеви јунаци.. Градината работи од половината на ноември до половината на мај и е вистинска атракција за посетителите затоа што билките се одржуваат на плус 50 степени.

Повеќе од натписот ќе најдете на наредниот линк: Божествена цветна градина

Извор: srekja.mk

Previous СРЕЌЕН ДНЕВЕН ХОРОСКОП ЗА 15 ДЕКЕМВРИ 2020 ГОДИНА
Next Невообичаена статистика – Третина од животот човекот го поминува во спиење а пет години во чекање

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *