in , , , ,

Отворен најдлабокиот базен на светот кој има и подводни пештери

(ВИДЕО) Во Полска, на 40 километри од Варшава во градот Мшчонув е отворен нуркачки базен длабок 45,5 метри.

Базен комплексот Deepspot има 8,000 кубици вода, што е за 20 пати повеќе од количината во обичниот базен.
Во комплексот постојат многубројни имитации кои потсетуваат на подводни пештери и рушевини од цивилизацијата на Маите.

За разлика од обичните базени, Deepspot базенот прима посетители и покрај пандемијата со коронавирус, затоа што е наменет за нуркачите и нивните тренинзи. Во план е и изградба на хотел од чии соби ќе може да се приушти поглед на внатрешноста на базенот.

Повеќе од натписот ќе најдете на наредниот линк: Отворен најдлабокиот базен

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

РЕЦЕПТ: Најлесниот рецепт за омилениот зимски десерт

Еве како изгледа домот на Тамара Тодевска во новогодишно руво (фото)