in ,

Дали спиете по долен веш или без него? – Што би требало да носите во кревет

На прашањето дали спиете по долен веш или не, во текот на едно истражување голем дел од испитаниците одговориле потврдно со чуедење какво прашање е тоа воопшто. Можеби никогаш не сте размислувале дали тоа е здраво или не, но стрчњаците мислат за тоа и тврдат дека – не е.

Алиса Двек, гинеколог од Америка вели: „Често ги советувам моите пациенти да спијат без долен веш. Ако интимното подрачје е постојано прекриено, особено со ткаенина која не упива влага, се создаваат услови кои се совршени за развивање бактерии и габи“.

Таа нагласува дека ова правило особено се однесува на жените во менопауза кои повеќе се потат.

Алиса препорачува дека ако веќе носите долен веш на спиење, тоа д абидат боксерки или некои пошироки килоти. „Тесната долна облека кај мажите може да предизвика неплодност“ – вели таа.

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Хаска бира храна: Тост леб или вафли прашање е сега

Тие се нејзината најголема поддршка: Лина Пејовска ги покажа своите родители (фото)