in ,

Како да му измамите насмевка на лицето

Голем дел од нас радо слушаат комплименти – Се радуваме кога некој ќе ни упати убав збор и пофалба.

Едно истражување открило дека мажите многу повеќе се радуваат на комплименти од жени.
Истражувањето не открило дека тоа се само мажите прифаќаат доста комплименти туку и дека двата пола повремено одбиваат комплименти.

52% од жените но и 37% од мажите не прифаќаат комплименти. Тоа се случува кога комплиментот предизвикува непријатно чувство или кога некој не сака да биде во центарот на вниманието.
Исто така се одбива комплимент ако се мисли дека не е искрен.
Цел на анкетата воедно би било и доаѓање до заклучок што треба да се каже дека соговорникот добро се чувствува.

Кај мажите тоа биле три реченици кои им донесуваат насмевка на лицето:

1.„Делуваш доста интелигентно“

2.„Изгледаш среќно“

3.„Изгледаш доста добро за своите години“

Извор: srekja.mk/

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Цвеклото помага во чистење на организмот од токсини и го зајакнува имунитетот

Клуч на врата: Саша Ковачевиќ го затвори својот ресторан