in , ,

Зошто секоја жена би требала да почне да го сака сопственото тело

Последицата од љубовта спрема себеси е таа што жената станува убедена во социјалната вредност. Нејзината љубов спрема своето тело ќе биде неквалификувана, што е основата на женската идентификација.

Ако жената почне да го сака своето тело, таа нема да чувствува горчина околу тоа што другите жени прават со своите. Ако таа ја засака својата женственост, таа стекнува триумф над своите права.

Повеќе од натписот можете да видите на наредниот линк: Зошто секоја жена

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ФОТО: Најдоброто од дизајнот

За само 3 месеца симнала 10 кг: „Кога ја променив оваа навика, килограмите почнаа да се топат како луди!“