in ,

Како да комбинирате вино и чоколадо на вистински начин за рајско уживање

Спојот од вино и чоколада е еден од најмоќните афродизијаци. Некои велат дека виното и чоколадата не можат да се спојат, меѓутоа ако го имате вистинското вино кое може да ја комплементира вистинската чоколада тогаш ќе добиете рајско уживање.

Неважно дали спојувате бело или темно чоколадо, виното би требало во најмала рака да биде слатко исто колку и чоколадата, ако не и послатко. Во спротивно, вкусот би можел брзо да се трансформира во кисел.

Млечните чоколади се одличен пар со Pinot Noir, Merlot, Rizling и десертни вина.

Кога го комбинирате виното со бела чоколада, бирајте елегантни бели вина. Белата чоколада е секогаш помека и помасна од црната па со неа одат Sherry, Moscato d’Asti и Muscat

Со црната чоколада се комбинираат Zinfandels или Cabernet Sauvignon.

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 златни правила за убавина на кожата

Говорот на очите: Како да го откриете изразот на лицата под заштитните маски?