in ,

Оревите се вистински чувари на здравјето – Кои си нивните придобивки

Зајакнувањето на имунитетот е важно, особено во време на епидемија на коронавирус, но и другите сезонски респираторни инфекции. Докторите советуваат дека помеѓу главните намирници кои го потпомагаат зајакнувањето на имунитетот задолжително треба да се најдат оревите.

„Оревите имаат голема количина на селен па во текот на денот се препорачува да се изедат најмалку 10 ореви, тоа помага да се одржи дневното ниво на потребна количина во организмот“ – истакнуваат нутриционистите.

Повеќе од натписот моќете да видите на наредниот линк: Оревите се вистински чувари

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Мажите ги фаќа поголема паника пред венчавката отколку жените

Дневна доза Хитмен – Хакер 47