in ,

„Духот на розата“ е најреткиот и најскап дијамант во светот продаден за 26 милиони долари

https://viralno.mk/wp-content/uploads/2020/11/a0685c2b8f32ea0c2277ca6c8491c599-1024x557.jpg

(ВИДЕО) Исклучително реткиот розов дијамант е продаден на аукција во Швајцарија по цена од 26,6 милиони долари.

Дијамантот од 14,8 каракти наречен „Духот на розата“ е најголемиот дијамант со ваква боја. Неговата уникатност е тоа што поседува 99 проценти розова боја од сите останати дијаманти што помогна во тоа да достигне вртоглава цена на аукција во Женева.

Името на купувачот не е откриено.
Дијамантот беше ископан во рудник во сопственост на руската компанија Алроса 2017.

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Вака изгледа градинка за кучиња

Зошто треба да пиеме млеко пред да легнеме?