in , , ,

Морски народ може да го задржи здивот под вода 13 минути

(ВИДЕО) Овој народ има генетски промени кои им овозможуваат да живеат и ловат во морето, благодарение на што се рекордери во нуркање и задржување на здивот под вода а тие се жив доказ како луѓето можат да се прилагодад на својата околина.

Бајау или Сама-Бајау народите припаѓаат на група народи кои потекнуваат од југот на Филипините. Нивните риболовни чамци патуваат ширум Малезија, Филипините и Индонезија. Во текот на годините, практикувањето на таквиот животен стил делувало на еволуцијата на една цела етничка група.

Повеќе од натписот можете да видите на наредниот линк: Морски народ

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

СРЕЌЕН ДНЕВЕН ХОРОСКОП ЗА 13 НОЕМВРИ 2020 ГОДИНА

Бизнисмен се кладел за 5 милиони долари дека Доналд Трамп ќе победи