in , ,

Ова италијанско село ќе ви плати до 60.000 долари за да се преселите во него – еве кои се условите

Избраните кандидати треба да бидат постари од 18 години и помлади од 40 години и треба да бидат подготвени да живеат во селото најмалку пет години.Санто Стефано ди Сесанио во италијанскиот регион Абрузо им нуди на жителите станица за живот – да се преселат во нивното идилично село на 1.250 метри надморска висина и да покренат бизнис, а за тоа би добиле парична помош во вредност до 60.000 долари.

Ова планинско место на југот од Италија има вкупно 115 жители, а поголемиот дел од нив се на возраст од 60 до 70 години. Помалку од 20 луѓе се помлади од 13 години поради што градоначалникот Фабио Сантавика стравува за нивната иднина.

Повеќе од натписот ќе најдете на наредниот линк: Ова италијанско село ќе ви плати до 60.000 долари

Извор: vistina.com.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Играме Ghostrunner (Cyberpunk Нинџа) – Дел #1

СРЕЌЕН ДНЕВЕН ХОРОСКОП ЗА 6 НОЕМВРИ 2020 ГОДИНА