Одвратни машки навики кои жените ги презираат


Австралијанката Надја Бокоди во колумните на својот блог споделува совети за сексот и врските, а сега изјави дека мажите би морале да внимаваат повеќе на личната хигиена.

Во анкета од 2018 година, се покажало дека 84% од мажите мислат дека миење раце после тоалет е „исклучително важно“, додека истото го мисли 91% жени, вели Надја и додава дека многу жени во исто време на Reddit испраќаат апел до мажите да престанат да оставаат кафеави траги на долниот веш.

„Исклучително ниските стандарди кои ги поставуваме за машката хигиена се само еден во низата двојни стандарди кои постојат во хетеросексуалните врски.
Сите мои пријателки вложуваат голем напор во хигиената, чистотата и разубавувањето на интимното подрачје пред секс. Тоа вклучува нешта како ласерско отстранување на влакна, туширање и слично. За жал, голем дел од жените со кои сум зборувала рече дека имале партнери кои им рекле дека не мирисаат убаво таму долу, иако одржувањето на лична хигиена е на нниво кое би ги посрамило голем број мажи.“ – изјави Надја.

„Она што најмногу смета кај тие ситуации е тоа што жените се извинуваат за такво нешто и на тој начин повторно ја превземаат вината, а на своите мажи им дозволуваат да не се истушираат пред секс“ – додава.
„Тоа треба да се промени и жените повеќе не би смееле да им дозволуваат на своите мажи да се извлекуваат со лошата хигиена, туку треба да ги натераат прописно да ја почитуваат и применуваат.“ – заклучува Бокоди.

Извор: srekja.mk

Previous Надреални инсект-самовили направени од вистински инсекти – Дали оваа уметност ви е бизарна?
Next Никогаш не е доцна: Гвен Стефани се мажи во шестата деценија од животот

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *