in ,

Зошто многу паметни и прекрасни жени остануваат сингл со години

Веројатно многу пати сте ја прашале вашата прекрасна пријателка, зошто е сама и не брза да има семејство. Можеби ќе се пошегува на оваа тема, но корените на проблемот се многу подлабоки. Сè поубави и попаметни девојки претпочитаат да не бидат во врски. Околу 50,2 проценти од Американците се сингл, што е приближно 124,6 милиони луѓе, а во САД има повеќе слободни отколку омажени жени.

1. Современите жени се независни.
Жените се борат за своите права и го менуваат светот. Се повеќе жени добиваат работни места кои се на исто ниво или подобри од мажите и стануваат независни. Тие не треба повеќе да бараат помош од мажите за физичка работа, бидејќи тие едноставно можат да повикаат услуга и да платат пари. И, понекогаш е побрзо отколку да чекате вашиот сопруг да реши проблем.

2. Жените почнуваат повеќе да ја почитуваат својата слобода и слободно време.

Па сега, наместо да готват дома за сопруг и неколку деца по канцелариска работа, жените само сакаат да го поминуваат своето време на себе. Се чини попривлечно е да се оди во бања, салон за убавина, шопинг или мастер-класа за саморазвој, отколку да се грижи за деца или да се чисти .

3. Жените стануваат емотивно постабилни.

Кога луѓето кажуваат шеги за силни сингл жени со мачки, тоа всушност не е шега. Жените станаа посилни, емоционално постабилни и пообразовани. Современиот свет им дава приближно исти можности како момците. Тоа влијае на нивната психологија. Не се плашите да останете сингл без средства за издржување. Подобро би било да чекате еднаква личност, отколку да делите кревет со човек што не го сакате или не го почитувате.

4. Современите жени почнаа да сакаат алтернативни врски.

Во денешно време не се плашиме да ги покажуваме нашите преференции во врските. Можеме да живееме како што ни одговара и никој нема да ни суди како порано кога ќе избереме партнер од ист пол или ќе имаме слободна врска. Очигледно, ова доведува до тоа луѓето да не стапат во брак и наместо тоа да живеат само заедно.

5. Современите жени имаат многу високи стандарди.

Кога заработувате свои пари, имате диплома или 2, се грижите за вашиот изглед и се развивате на други полиња, очекувате човек кој нема да ве спушти на пониско ниво од вашиот живот. Не можете да прифатите човек кој не ги цени вашите напори. Не е можно да толерирате ниски стандарди, бидејќи тие не можат да ви донесат подобар живот. Полесно е да останете сингл и да продолжите само да се грижите за себе.

6. Мажите повеќе се плашат да запознаат убави и паметни жени.

Кога мажите ќе видат убава, независна и паметна жена, тие не се толку воодушевени да го направат првиот чекор, бидејќи сметаат дека оваа неверојатна жена не може да биде сингл. Плус никој не сака да биде одбиен. И, повеќето жени никогаш нема да го направат првиот чекор, бидејќи тие веќе прават доволно сами во својот живот.

7. Современите жени повеќе не веруваат во бајките.

Да, нивото на доверба на жената кон мажот е многу пониско заради современите стандарди и ерата на потрошувачката. Никој не сака да има скршено срце, и колку приказни сме слушнале за изневерувани жени? Гледавме филмови уште од детството каде што жената е само-направена деловна дама која работи своја компанија или е само супер успешна на работа воопшто. Современиот свет ни дава современи приоритети и ние ги прифаќаме.

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Арнолд Шварценегер опериран од срце – „Се чувствувам фантастично“

ПРЕПОРАЧАНО ОД ПЕПА ГЕЈМИНГ: Споредба на сегашна со тогашна графика од играта Mafia на мисијта Omerta