in , , ,

11 најневеројатни подводни откритија

Водните пространства на планетава опфаќаат околу 70% од површината, но само 5% од длабочините се истражени. Тоа значи дека таму долу постои цел еден свет полн со тајни и мистерии кои чекаат да бидат откриени.

На пример, многу злато, сребро и скапоцени камња вредни 20 милијарди долари беа откриени во потоната шпанска галија откриена близу бреговите на Колумбија.

Но, всушност нуркачите наоѓаат злато и други сакпоцености на морското дно навистина често. Многу поинтересни откритија се оние од типот на локалитетот Јонагуни во водите крај брегот на островот Рјукју, Јапонија. Станува збор за огромни масивни камења на длабочина од 26 метри. Таму нуркачите открија контури на пирамиди, улици и скалила. Целата структура е голема колку една половина од фудбалско игралиште. Многумина веруваат дека овие остатоци се од митските цивилизации од континентите Му или Лемурија.

Тимот на BrightSide по тој повод состави листа на 11 неверојатни подводни откритија за кои сонува секој нуркач.

Извор: kajgana.com

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Каде во авионот има најмногу бактерии и вируси?

FIFA 20: Португал против Ливерпул