in ,

Зошто го носиме часовникот на левата рака а не на десната?

Речиси секоја личност на светот го носи часовникот на левата рака, но како настанала таа навика? Зошто се носи баш така? Откријте..

Уште од минатото, џепните часовници биле доста модерни и се користеле насекаде ширум светот. Оваа навика никогаш не изумрела и дури ден-денес може да се види како луѓето го носат, било да е традиција останата од семејството или поради својата ефикасност.

Ова бил единствен начин луѓето да носат часовник затоа што тогаш немало рачни часовници.

Но постои еден детал кој не може да не се забележи – го ставале во левиот џеб.
Таа навика продолжела да се применува дури и многу години подоцна, кога биле создадени рачните часовници во разни величини и дизајни.

Повеќе од написот ќе најдете на наредниот линк: Зошто го носиме часовникот на левата рака

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Откачени мудрости на Хомер Симпсон за пивото

Протече фотографија на која страсно се бакнуваат: Дара Бубамара објави интимна фотка со 20 години помладото момче (фото)