Октомвриски детокс на организмот: Чорби, сокови и зачини


На преминот на сезоните, нашиот имунитет природно ослабува, па затоа треба да се зајакне со детоксикација на организмот.

Есента е сезоната што не подготвува за најстудениот период од годината, така што во наредните месеци кога лисјата паѓаат, мора да го подигнеме имунитетот, а тоа ќе го направиме најлесно преку диета.

За да се намали количината на слуз што се акумулира во телото, треба да го ограничиме внесувањето на шеќер, брашно, млечни производи и алкохол. Исто така, би било добро да пиете чај што исфрла вишок слуз, „отворајќи го“ респираторниот тракт.

Зачините кои го загреваат телото, како цимет, кари, ѓумбир, каранфилче, жалфија, морско оревче и мелени суви пиперки, исто така ги зајакнуваат органите за дишење, како и дигестивниот тракт, па затоа се добредојдени во секојдневната исхрана.

Како и секогаш, важно е да се консумираат доволни количини вода, но и сокови од есенско овошје и зеленчук. Оставете вашата фантазија и сетила да вкусат, а потоа комбинирајте грозје, јаболка, цвекло, ротквица, зелен лиснат зеленчук и, во помала мера, цитрус.

Извор: попара.мк

Previous 3 најпопуларни HITMEN контракти на Азирус Гејминг
Next Племе од Индонезија стана хит на социјалните мрежи поради бојата на очите

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *