in

ТЕСТ: КАКО ИЗГЛЕДАТЕ ВО ТУЃИТЕ ОЧИ?

Некои ви се восхитуваат и сакаат да бидат како вас, но некои не секогаш ви веруваат и не сакаат да влезат во подлабока врска со вас – навидум без причина. Зошто? Што е тоа што другите го гледаат во тебе што не ќе ти го кажат? Овој тест за личност ќе ви го даде одговорот на тоа прашање.

Додека го правите овој тест за личност, напишете ги вашите одговори на хартија за да можете подоцна да го пресметате вкупниот број на освоени поени. Бидете искрени… Погледнете ги одговорите само кога сте одговориле на сите прашања. Па ајде да одиме по ред:

1. Кога се чувствувате најдобро?

Наутро (2 поени)
Попладне и навечер (4 поени)
Доцна во ноќта (6 поени)

2. Како одиш?

Брзи, долги чекори (6 поени)
Релативно брзи, мали чекори (4 поени)
Не многу брз, исправен, гледајќи напред (7 поени)
Не многу брзо, главите се наведнати (2 поени)

3. Каков е вашиот став додека разговарате со некого?

Застанете со скрстени раце (4 поени)
Имате склопени раце (2 поени)
Држите една или двете раце на колковите (5 поени)
Допирање на лицето со кое разговарате (7 поени)
Играте со увото, ја допирате брадата или ја виткате косата (6 поени)

4. Како седите додека одмарате?

Свиткани колена, нозе опуштени едни покрај други (4 поени)
Прекрстени нозе (6 поени)
Прави нозе (2 поени)
Едната нога свиткана под вас (1 поен)

5. Како реагирате кога нешто навистина ве забавува?

Гласна смеа (6 поени)
Смеење, но не гласно (4 поени)
Тивка насмевка (3 поени)
Срамежлива насмевка (2 поени)

6. Како се однесувате за време на социјален собир?

Вие сте гласни при пристигнувањето, па сите ве забележуваат (6 поени)
Доаѓате незабележано и разгледувате наоколу во потрага по познати луѓе (4 поени)
Вие сте целосно невидливи и се обидувате да не бидете забележани (2 поени)

7. Како се однесуваш кога некој ќе те прекине?

Вие сте задоволни со паузата (6 поени)
Вие сте крајно вознемирени поради тоа (2 поени)
Вие сте некаде помеѓу гореспоменатите крајности (4 поени)

8. Која е вашата омилена боја?

Црвена или портокалова (6 поени)
Црно (7 поени)
Жолта или светло сина (5 поени)
Зелена (4 поени)
Темно сина или виолетова (3 поени)
Бела (2 поени)
Кафеава или сива (1 поен)

9. Како легнувате неколку моменти пред да заспиете?

Истегнат сте на грб (7 поени)
Истегнат сте на стомак (6 поени)
Малку сте свиткани настрана (4 поени)
Ја потпревте главата на едната рака (2 поени)
Главата ви е под перница (1 поен)

10. За што сонувате најчесто?

Паѓање(4 поени)
Борба  (2 поени)
Барате нешто или некого (3 поени)
Летање или лебдење (5 поени)
Претежно не сонувате (6 поени)
Вашите соништа се секогаш пријатни (1 поен)

Сега собери поени и дознај како те гледаат другите и тие нема да ти кажат. Запомнете колку поени постигнавте и прочитајте ги резултатите подолу.

Доминантна личност, над 60 поени

Другите ве сметаат за личност што треба да се „третира внимателно“, како некој што е малку арогантен, егоцентричен и крајно доминантен. Некои ви се восхитуваат и сакаат да бидат како вас, но не секогаш ви веруваат и не сакаат да влезат во подлабока врска со вас.

Темпераментна личност, помеѓу 51 и 60 поени

Другите ве гледаат како возбудлива личност, со експлозивен темперамент, импулсивен, како природен лидер кој донесува одлуки брзо, иако не секогаш правилно. Ве сметаат за храбра, авантуристичка личност, како некоја која секогаш ќе се осмели да се обиде и која ужива во авантурите. Луѓето генерално уживаат во вашето друштво .

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

СРЕЌЕН ДНЕВЕН ХОРОСКОП ЗА 7 СЕПТЕМВРИ 2020 ГОДИНА

СРЕЌЕН ДНЕВЕН ХОРОСКОП ЗА 8 СЕПТЕМВРИ 2020 ГОДИНА