in ,

ЗОШТО СТАНДАРДИТЕ ЗА УБАВИНА СЕ ТАКВИ КАКВИ ШТО СЕ ДЕНЕС (ФОТО)

Веројатно, денешните стандарди за убавина велат дека од жените се очекува да носат шминка во секојдневниот живот, да вежбаат во теретана, да останат слаби со облини на вистинските места и да бидат млади.

Сепак, она што денес го прави поразлично од минатото е дека ние исто така можеме да ја покажеме нашата единственост, бидејќи општеството стана поинклузивно. Овие трендови се под влијание на историјата и технолошкиот развој, за кои ќе ви кажеме сè.

Ние се вративме назад во минатото за да разбереме од каде потекнуваат нашите стандарди за убавина. Погледнете ги следните примери и направете споредба.

1. ТВ и киното го сменија начинот на користење на шминката.

2. На нашиот идеален тип на тело влијаат славните.

3. 80-тите години на минатиот век ни дадоа фантатизам за фитнес.

4. Фотошоп го смени начинот на кој се гледаме себеси.

5. Општеството станува сè поинклузивно.

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ова е Џон Фурнис, слепиот дрвар, кој со своите раце прави прекрасни дрвени чуда

СРЕЌЕН ДНЕВЕН ХОРОСКОП ЗА 3 СЕПТЕМВРИ 2020 ГОДИНА