in

Ова е Џон Фурнис, слепиот дрвар, кој со своите раце прави прекрасни дрвени чуда

Ова е Џон Фурнис, слепиот дрвар, кој со своите раце прави прекрасни дрвени чуда

Џон има 38 години, а слеп е повеќе 20 години, по обидот за самоубиство како тинејџер. И покрај својот хендикеп, тој открил дека има талент за работа со дрво и сега создава прекрасни уметнички дела од дрво, вклучувајќи мебел, чинии и работни маси.

Во својата 16-та година бил во голема депресија. Се обидел да се застрела, преживеал, но го изгубил видот. Покрај работата со дрво, негова страст е и готвењето.

Извор: motika.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Десет години без најдобриот пријател: Игор Џамбазов не го прежали Бошко (фото)

ЗОШТО СТАНДАРДИТЕ ЗА УБАВИНА СЕ ТАКВИ КАКВИ ШТО СЕ ДЕНЕС (ФОТО)