in

НАЈЧУДНОТО ПЛЕМЕ НА СВЕТОТ – МАЖИТЕ ОД ПЛЕМЕТО ФУЛАНИ ТАНЦУВААТ ЗА ДА ЈА ОСВОЈАТ НАЈУБАВАТА ДЕВОЈКА

Се работи за најбројниот номадски народ во светот

Фулани, односно Фулби, најбројното номадско племе на планетата кое себеси се смета за најубавиот народ на светот.
Нивниот живот е потполно поинаков од нашиот, еве како изгледа.

-Една подгрупа од Фулани племето, наречена Водаби има годишен фестивал под името Геревол кој доаѓаат да го видат туристи од целиот свет. Тоа е всушност машко такмичење во убавина. Млади луѓе облекуваат облека во силни бои и бираат специјален накит за неа.
Во текот на фестивалот мажите играат за да ги импресионираат девојките. Главните стандарди на мажите се висина, бели заби и очи и тие мажи секогаш имаат најголеми шанси да го привлечат вниманието на девојките. Затоа во текот на танцувањето мажите ги покажуваат забите и вртат со очите. Силата и издржливоста исто така се важни фактори, па мажите играат со часови за да привлечат убавици. Благодарение на овој фестивал, племето Фулани се смета за најубавиот народ на светот.

-Водаби веруваат во реинкарнација и исклучително ја ценат убавината. Пред што бил измислен овој фестивал, мажите се подготвувале со часови за прославата со цел да изгледаат совршено. Поради тоа Водаби се сметаат и за највообразените луѓе на светот.

За повеќе кликнете на наредниот линк: НАЈЧУДНОТО ПЛЕМЕ НА СВЕТОТ

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

СРЕЌЕН ДНЕВЕН ХОРОСКОП ЗА 25 АВГУСТ 2020 ГОДИНА

ПРЕСЛАТКИ ДЕЧИЊА КОИ ТЕШКО СЕ ОПИШУВААТ СО ЗБОРОВИ