КАКВО МАСЛО ДА ОДБЕРЕТЕ СПОРЕД ВАШИОТ ТИП НА КОЖА?Маслата за кожа владеат со светот на убавината. Тие се идеален избор кога е во прашање природната нега на кожата затоа што не содржат штетни состојки, притоа осигурувајќи етеричен и здрав изглед на кожата.

Природните, еколошко произведени, нерафинирани ладно цедени масла секогаш се најдобриот избор. Доколку не ги исполнуваат тие критериуми можат да нанесат повеќе штета отколку кроист.
Маслата за кожа најчесто се користат во комбинација со серуми и креми, обезбедувајќи му ја на кожата потребната влажност и хранливи состојки кои се неопходни за нејзин здрав изглед.

Во зависност од типот на кожата еве кои масла се препорачуваат:

За повеќе клинете на наредниот линк: КАКВО МАСЛО ДА ОДБЕРЕТЕ

Извор: srekja.mk

Previous СРЕЌЕН ДНЕВЕН ХОРОСКОП ЗА 17 АВГУСТ 2020 ГОДИНА
Next Платил шест евра за салата, а погледнете што добил – останал гладен и нервозен (ФОТО)

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *