in ,

ФОТО: Убавините на Аруба

0

Аруба е островска полунезависна држава во Карипското Море во близина на венецуелскиот брег.

Официјално е дел од Холандија како една од четирите уставни држави. Официјални јазици се холандски и папименто. Има површина од 180 км² на која живеат 112.309 жители. Главен град е Оранјестад со 35 илјади жители. Мнозинството од населението се Арубанци кои се мешавина од Холанѓани, Африканци и домородните Араваци, оригиналното население на карипските острови.

Иако е дел од Кралството Холандија, Холанѓаните ретко се решаваат да го посетат овој карипски рај каде најголемиот дел од туристите се Американци и Канаѓани.

За да ги видите сликите кликнете на наредниот линк: ФОТО: Убавините на Аруба

Извор: kajgana.com

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Идеи за брз и лесен доручек

Десет видеоигри кои се забранети во некои земји