in ,

НАЈВАЖНИТЕ НЕШТА ЗА ЖИВОТОТ КОИ ТРЕБА ДА НАУЧИШ ДА ГИ ПРАВИШ

Немој само да постоиш, живеј!

Немој само да учиш, искусувај.
Немој само да читај, впивај.
Немој само да се променуваш, трансформирај се.
Немој само да сочувствуваш, застапувај.
Немој само да ветуваш, докажи.
Немој да критикуваш, охрабрувај.
Немој да размислуваш, проникнувај.
Немој само да земаш, давај.
Немој само да гледаш, чувствувај.
Немој само да сонуваш, прави.
Немој само да слушаш, сфати,
Немој само да зборуваш, делувај.
Немој само да постоиш, живеј.

Извор: srekja.mk

What do you think?

Written by Ljubomir Pepic

Имам 40 години и доаѓам од Велес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Српски „генг- бенг“ среде зрело жито: Земјоделец тргна да жнее, па начека невеста и 20 голи мажи како снимаат филм за возрасни во неговата нива (ВИДЕО)

СРЕЌЕН ДНЕВЕН ХОРОСКОП ЗА 9 ЈУЛИ 2020 ГОДИНА